05/04/2020

Fotocel met reflector - Reflectorfotocel

Zender en ontvanger in één behuizing

In een fotocel met reflector worden de zender en ontvanger in één behuizing samengevoegd. Het licht dat door de zender wordt uitgezonden, komt via een reflector terug naar de ontvanger. De ontvanger evalueert het gereflecteerde licht. Doordat de reflector compact is, kan hij makkelijk ingebouwd worden. Bovendien is de reflector een passief element en heeft daarom geen voeding nodig. Gemakkelijk met installeren dus!

Fotocel met reflector - SensoPart

Langere afstand, grotere reflector

Polarisatiefilters voor fotocel met reflector - SensoPart

Net zoals zender-ontvanger fotocellen van SensoPart, worden reflectorfotocellen vaak geselecteerd op basis van de afstand die ze kunnen overbruggen. Het licht wordt op een vereenvoudigde manier (kegelvormig) uitgezonden. Dit betekent dat de doorsnede bij grotere afstanden toeneemt. Daarom moet bij grotere afstanden een grotere reflector worden toegepast dan bij kleinere afstanden. In datasheets wordt het bereik daarom altijd gespecificeerd ten opzichte van het reflectortype. Al onze sensoren zijn voorzien van een zogenaamd polarisatiefilter.

Polarisatiefilters

Polarisatiefilters zijn optische filtersdie je kunt vergelijken met een raster van lijnen. Het licht dat zich in alle richtingen verspreidt, wordt gefilterd en alleen het parallelle licht wordt doorgelaten. Lees meer over optische en opto-elektronische sensoren in de white paper.

 

Bekijk fotocellen met reflector in de webshop Stel uw vraag over fotocel met reflector


Fotocel met reflector buiten

De fotocellen met reflector van SensoPart zijn zowel binnen als buiten toe te passen. Met een beschermingsgraad van IP67 tot IP69K is de fotocel volledig waterdicht en kunenn ze bijvoorbeeld toegepast worden in wasstraten. Benieuwd welke fotocel met reflector ideaal is voor uw toepassing? Neem contact op met één van onze technisch specialisten. 

Eigenschappen fotocellen met reflector voor buitentoepassingen: 

  • Beschermingsgraad tot IP69K 
  • Communicatieprotocol: IO-Link, RS-485 
  • Schakelafstand van 3,5 mm tot 50.000 mm
  • Bouwvorm: cylindrisch en blokvork
  • Modellen met analoge uitgang (4-20mA)

 

Bekijk fotocellen met reflector in de webshop

 

close-video-button