06/12/2020

De detectiesensor met achtergrondonderdrukking die alles ziet

Diffuse fotocel met achtergrondonderdrukking FT 55-RLHM - SensoPart

SensoPart FT 55-RLHM

De nieuwe diffuse fotocel met achtergrondonderdrukking FT 55-RLHM van SensoPart detecteert alle soorten oppervlakken en identificeert de kleinste objecten betrouwbaar en met een hoge nauwkeurigheid.

Detect all-modus

“Detect all” is één van de werkingsmodi van de nieuwe BGS-sensor, een functie die letterlijk genomen moet worden en echt alles detecteert. Of het nu gaat om (gepolijst) metaal, transparante objecten of zwarte onderdelen op een zwarte achtergrond, de FT 55-RLHM detecteert deze materialen zonder problemen.

Geen blinde zone

De sensor reageert op alle afwijkingen van een vooraf ingestelde referentiewaarde, zoals een verandering in objectafstand of verschillende oppervlakteafwerkingen. In deze modus heeft de sensor geen blinde zone. Dat betekent dat objecten worden gedetecteerd vanaf 0 mm.

Het detecteren van zeer kleine onderdelen doet de FT 55-RLHM diffuse fotocel met achtergrondonderdrukking betrouwbaar binnen het gedefinieerde detectiebereik, zelfs kleine onderdelen onder een scherpe hoek. Naast de afstandswaarde kan de FT 55-RLHM ook de teruggekaatste energie van het object meenemen in zijn evaluatie. Schrijf u online in voor het webinar.

 

Bekijk diffuse fotocel met achtergrondonderdrukking in de webshop Stel uw vraag over SensoPart


Controleren van stapelhoogtes

Diffuse fotocel met achtergrondonderdrukking FT 55-RLHM - SensoPart

Dankzij zijn hoge nauwkeurigheid kan de FT 55-RLHM worden gebruikt worden voor het controleren van stapelhoogtes van onderdelen en het identificeren van meerdere lagen, bijvoorbeeld bij het stapelen van karton verpakkingen. Hier detecteert de sensor automatisch de aanwezigheid van te veel of te weinig lagen.

Maximaal werkbereik, minimale hysterese

De FT 55-RLHM heeft een zeer groot bereik tot maximaal 1 meter. De schakelhysterese is tegelijkertijd minimaal, zodat zelfs de kleinste objecten nauwkeurig en betrouwbaar op grote afstand wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld een vel papier op 250 mm. De gemeten afstand tot het object wordt weergegeven op een geïntegreerd LCD display, wat de configuratie van de applicatie vereenvoudigd. De FT 55-RLHM heeft twee schakeluitgangen en is uitgerust met een IO-Link-interface.

De sensor heeft extra functies voor de configuratie van de schakeluitgangen, zoals in- / uitschakelvertragingen. Deze uitgebreide reeks functies, gecombineerd met een hoogwaardige metalen behuizing, maakt SensoPart's nieuwe laser afstandssensor met achtergrondonderdrukking ideaal voor diverse industriële toepassingen in de machinebouw automotive, kunststof, farmaceutische of verpakkingsindustrie.

Bekijk de onderstaande HOWTO video's over de verschillende modi: Detect-all, Smallest object detection en Layer detection.


How-To video's FT 55-RLHMclose-video-button