09/12/2019

Magneetsensor voor toepassing in extreem koude omgevingen (-60°C)

Magnetische naderingsschakelaar - M20

Magneetsensor M20 - Magnetische naderingsschakelaar - steute

In omgevingen met extreem lage temperaturen, vertrouwen gebruikers op de contactloze werking van sensoren. Bij contactloze magneetsensoren bestaat er geen gevaar dat bevroren vocht de werking van de mechanische schakelaars, zoals positieschakelaars, belemmert.

Koelcellen en offshore

De M20 magneetsensor van steute is zeer geschikt voor toepassing in extreem koude omgevingsomstandigheden. Voorbeelden van toepassingsgebieden zijn koelcellen, vrieshuizen en offshore-installaties die in arctische gebieden worden neergezet of voor schepen, zoals gastankers, die in deze gebieden varen.

ATEX en IECEx goedgekeurd

De M20 cilindervormige magneetsensoren van steute zijn bestand tegen temperaturen tot -60°C en zijn conform ATEX en IECEx getest en goedgekeurd voor gebruik in de gasexplosiezones 1 en 21. Omdat deze schakelaar contactloos werkt en er dus geen bewegende delen aan de behuizing zitten is de hoge afdichting gemakkelijker te realiseren en zorgt dit tevens voor een lange levensduur. De mechanische levensduur is meer dan een miljoen schakelingen. Lees meer over contactloze schakelaars met magnetisch principe.

 

Bekijk de M20 magneetsensoren in de webshop Stel uw vraag over magneetsensoren


Magneetsensor met duroplast behuizing

Magneetsensor EX RC M20 - Magnetische nabijheidsschakelaar - steute

Het behuizingsmateriaal, een hoogwaardige met glasvezel versterkte duroplast, zorgt ervoor dat de hoge mate van bescherming van de magneetsensoren (IP 66 tot IP 69K) behouden blijft, zelfs na een botsproef van 7 joule bij deze lage temperaturen.

Detectie met magnetische naderingsschakelaar

De magneetsensoren zijn uitermate geschikt voor het detecteren van de positie van kleppen, ventielen, deksels en andere bewegende onderdelen, bijvoorbeeld voor installaties in de olie- en gasindustrie (onshore en offshore), de scheepsbouw en havenfaciliteiten. Andere toepassingsgebieden zijn hanteringssystemen op booreilanden en de positiebepaling op de gieken van kranen. De sensoren zijn verkrijgbaar met een maak-, verbreek-, wisselaar- of bistabiel rastercontact. 

Kenmerken M20 magneetsensor:  

  • Koudebestendig tot -60 °C
  • Beschermingsgraad IP66 tot IP69K
  • ATEX en IECEx goedgekeurd - zone 1 en 21
  • Duroplastbehuizing

 

Bekijk meer magneetsensoren van steute in de webshop


Toepassingsgebied magneetsensoren

Het gebruik van explosieveilige magneetsensoren heeft een bijzonder voordeel in omgevingen waar sprake is van extreem veel vuil of waar strenge hygiënische normen moeten worden nageleefd. Dit komt door de eenvoudige reinigingsmogelijkheid van de magnetische naderingsschakelaars. Dankzij de hoge beschermingsgraad zijn de sensoren verder voorbestemd voor gebruik in de buitenruimte.

Ingekapselde contacten

Ook bij agressieve media is een betrouwbare contactmaking gewaarborgd doordat de contacten zijn ingekapseld. Een ander voordeel is de mogelijkheid tot verdekte montage achter niet-magnetische materialen. Het ontwerp van werkvlakken en opslaggedeeltes kan zonder vuilranden of andere functioneel bepaalde uitsparingen en constructies worden uitgevoerd.

Bij toepassingen waar een nauwkeurige benadering niet mogelijk is en grotere toleranties nodig zijn, worden de explosieveilige magneetsensoren ook toegepast.

close-video-button