02/05/2022

Noodstop-trekkoordschakelaars en bandscheefloopschakelaars met kunststof behuizing voor extreme omgevingsomstandigheden

Steute ZS 92 S/SR KSTNoodstop-trekkoordschakelaars en bandscheefloopschakelaars met kunststof behuizing - steute ZS 92 S/SR - KST

Tot nu toe werden de uiterst robuuste en veelzijdige noodstoptrekkoord- en bandscheefloopschakelaars uit de ZS 92 S/SR-serie van steute "verpakt" in een gegoten aluminium behuizing die dankzij meerdere coatings (passivering, grondlak, poederlak) uitstekend geschikt is voor extreme omgevingsomstandigheden. Als alternatief kunt u als gebruiker nu ook kiezen voor een behuizing van hoogwaardig duroplast, die absoluut corrosiebestendig is. Alle schroeven en verbindingselementen zijn van roestvrij staal. 

De hele serie wordt gekenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit. Hier wordt bedoeld dat de posities van de ontgrendelingshendel en het mechanisme bij verschillende versies op verschillende plekken zitten zodat hij in bijna elk denkbare applicatie gebruikt kan worden. Dit betekent dat de schakelaar in bijna elke denkbare bedieningspositie kan worden geïnstalleerd, ook aan de achterzijde van de veiligheidsschakelaar.

Compatibel met huidige ZS 92-serie veiligheidsschakelaars

De inbouwmaten zijn compatibel met huidige noodstoptrekkoord- en bandscheefloopschakelaars uit de ZS 92-serie, zodat bestaande (transport)installaties gemakkelijk achteraf met de nieuwe schakelaars kunnen worden uitgerust of later kunnen worden vervangen. Bij de ZS 92 SR bandscheefloopschakelaar zijn de schakelpunten voor waarschuwing vooraf en uitschakeling eenvoudig in te stellen in stappen van 5°, waardoor de bruikbaarheid en veelzijdigheid aanzienlijk worden vergroot.

Verminderde ontgrendelingskracht

Gebruikers hebben ook profijt dat het minder kracht en afstand kost om de noodstop te activeren. Hierdoor is de veiligheidsschakelaar eenvoudiger te bedienen en wordt ook op betrouwbare wijze voldaan aan alle relevante internationale normen (bijv. met betrekking tot noodstopvoorzieningen met mechanische vergrendelingsfunctie).

De nieuwste toevoegingen aan de ZS 92-serie met hun robuuste kunststof behuizingen - als noodstop- of bandscheefloopschakelaar - zijn dus ideaal geschikt voor bulktransport- en handlingtoepassingen. Lees meer over noodstop-trekkoordschakelaars.

 

Bekijk trekkoordschakelaar ZS 92 Bekijk bandscheefloopschakelaar ZS 92 SR 

close-video-button