04/04/2023

De RFID veiligheidsschakelaar die veiligheidscategorie PLe behoudt, zelfs bij seriële schakeling!

R-Safe RFID - ReeR SafetyRFID veiligheidsschakelaar met veiligheidscategorie PLe - R-Safe RFID - ReeR Safety

Om de veiligheid in industriële omgevingen te waarborgen, heeft ReeR Safety haar RFID contactloze veiligheidsschakelaars geupdated. Deze innovatieve, contactloze sensor is ontworpen om de betrouwbaarheid en operationele efficiëntie van machines en systemen te verbeteren. Met de gebruiksvriendelijke functies en de mogelijkheid om tot 16 RFID sensoren in serie te schakelen, is deze veiligheidsschakelaar een waardevolle toevoeging aan het bestaande assortiment veiligheidsoplossingen van ReeR Safety.

De R-SAFE-serie contactloze veiligheidsschakelaars maakt gebruik van RFID-technologie om te communiceren met geautoriseerde actuatoren. Dit systeem helpt te voorkomen dat machines en apparatuur worden ingeschakeld als er geen geautoriseerde RFID-actuator aanwezig is.

16 schakelaars in serie schakelen

Een belangrijk kenmerk van dit nieuwe product is de mogelijkheid om maximaal 16 RFID-sensoren in serie te schakelen, wat leidt tot een efficiënte en kosteneffectieve installatie omdat er nu niet vanaf elke sensor een kabel gelegd hoeft te worden. Via de Mosaic veiligheids-PLC is het mogelijk om de status van de afzonderlijk in serie-geschakelde RFID sensoren uit te lezen.

De R-SAFE RFID veiligheidsschakelaar voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen SIL 3 - SILCL 3 en PL e - Cat. 4. De contactloze schakelaars zijn ontworpen voor gebruik in diverse industrieën, waaronder food & beverage, verpakkingen, farmaceutica, printen, papier, logistiek, chemische industrie en spuitgieten.

Mosaic Safety Designer (MSD) softwareMosaic Safety Designer (MSD) software

Deze veiligheidsschakelaar is volledig mechanisch compatibel met andere veiligheidssensoren van ReeR Safety, waaronder de Magnus RFID en Magnus MG "S" serie. Daarnaast kunnen de RFID-schakelaars naadloos worden geïntegreerd met de modulaire veiligheids-PLC Mosaic van ReeR. De Mosaic Safety Designer (MSD) software stelt gebruikers in staat om eenvoudig veiligheidssystemen te ontwerpen, te configureren en te beheren, waardoor de flexibiliteit en schaalbaarheid van veiligheidsoplossingen aanzienlijk worden verbeterd.

ReeR Safety heeft met het nieuwe design alles aan gedaan om manipulatie tegen te gaan. Denk hierbij aan de afdekkappen voor de schroeven en de unieke codering. De afdekkappen zorgen er tevens voor dat er geen voedselrestel blijven zitten in de holtes, zodat de sensoren ideaal toe te passen zijn in food en beverage omgevingen (IP69)Lees meer over RFID contactloze veiligheidsschakelaars.

Verschillende coderingstypes

 • Individueel Gecodeerd (alleen Plus-model): In deze modus wordt de actuator tijdens de installatie via een 'teach-in' proces permanent aan de sensor gekoppeld. Indien nodig kan dit proces worden herhaald.
 • Unieke Codering: Bij deze methode wordt de actuator tijdens het productieproces permanent aan de sensor toegewezen, wat betekent dat deze niet door een andere actuator kan worden vervangen.
 • Actuator Gecodeerd: Hierbij wordt de actuator niet specifiek aan een bepaalde sensor toegewezen. Dit betekent dat één actuator kan interageren met meerdere sensoren die op dezelfde generieke manier zijn gecodeerd.

 

Bekijk R-Safe RFID contactloze veiligheidssschakelaar  Stel uw vraag over ReeR Safety


RFID veiligheidsschakelaar met veiligheidscategorie PLe - R-Safe RFID - ReeR Safety

Belangrijkste kenmerken van de R-SAFE RFID veiligheidsschakelaar

 • RFID veiligheidsschakelaar met veiligheidscategorie PLe - R-Safe RFID - ReeR SafetyRFID-Technologie: De schakelaar maakt gebruik van RFID-technologie om te communiceren met geautoriseerde actuatoren, wat de operationele veiligheid verbetert.
 • Seriële Schakeling: Deze schakelaar biedt de mogelijkheid om maximaal 16 RFID-sensoren in serie te schakelen waardoor er veel minder kabels nodig zijn. Dit resulteert in een efficiënte en kosteneffectieve installatie. Via de veiligheids-PLC is het mogelijk om de status van de in serie-geschakelde RFID sensoren uit te lezen.
 • Hoogste veiligheidsnormen: De R-SAFE voldoet aan de strenge veiligheidsnormen SIL 3 - SILCL 3 en PL e - Cat. 4.
 • Diverse Industrieën: Deze schakelaar is ontworpen voor gebruik in diverse industrieën, zoals food & beverage, verpakkingen, farmaceutica, printen, papier, logistiek, chemische industrie en spuitgieten.
 • Compatibiliteit: De schakelaar is volledig mechanisch compatibel met andere RFID-veiligheidssensoren van ReeR Safety, zoals de Magnus RFID en Magnus MG "S" serie.
 • Manipulatiebestendig: Door de schroevengaten af te dekken met kunststof doppen, wordt het lastiger om de schakelaar te verwijderen en manipulatie tegen te gaan, in overeenstemming met EN ISO 14119.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Multistatus-LED status en diagnostische uitgang.
 • Coderingstypes: De schakelaar biedt drie verschillende coderingstypes: Individueel Gecodeerd, Unieke Codering en Actuator Gecodeerd.

 

Bekijk R-Safe RFID contactloze veiligheidssschakelaar  Stel uw vraag over ReeR Safety


Video: R-Safe RFID contactloze veiligheidsschakelaar - ReeR Safety

 

close-video-button