03/05/2022

Draadloze lasersensoren voor het detecteren van materiaalvoorraden

RF 96 SDS-NET lasersensor - steute NexyRF 96 SDS-NET lasersensor - steute Nexy

Met Nexy richt steute zich op intralogistiek. Mobiele materiaalvoorziening met automatische detectie en registratie van ladingsdragers speelt in deze sector een belangrijke rol. De draadloze RF 96 SDS-NET lasersensor is een zeer geschikte oplossing voor het detecteren en bewaken van materiaalvoorzieningen zodat de gebruiker een volledige materiaalbewaking kan realiseren in productie, assemblage en/of magazijn.

De RF 96 SDS-NET-lasersensor heeft en compacte bouwvorm en is voorzien van een draadloze sWave.net-module. Integratie en montage in draadloze sWave.NET-systemen is hierdoor eenvoudig en snel te realiseren, zelfs in kleine ruimtes. 

Applicaties draadloze lasersensoren

De lasersensor is toe te passen in verschillende applicaties. Denk bijvoorbeeld aan het detecteren van grotere bakken, waarbij andere sensoren teveel aan slijtage onderhevig zouden zijn, kleine ladingdragers die een te laag gewicht hebben voor mechanische schakelaars en voor het detecteren van kleinere onderdelen die zich in het eKanban-rek bevinden. Daarnaast zijn de lasersensoren in staat om dolly-transportwagens te detecteren in een monorailsysteem

In bovengenoemde applicaties detecteren de lasersensoren de voorraad automatisch. Deze informatie wordt via het draadloze sensornetwerk (NEXY) verzonden naar het Warehouse Management Systeem. Wanneer het minimum voorraadniveau is bereikt, wordt het aanvullen van nieuwe materialen geactiveerd.

Optical Time of Flight

De afstand wordt bepaald door de doorgangstijd van een lichtimpuls te meten (Optical Time of Flight). Dit meetprincipe biedt het voordeel dat het schakelpunt van de sensor slechts in geringe mate afhankelijk is van de kleur en het materiaal van het voorwerp. Omgevingsomstandigheden zoals vuil en stof hebben nauwelijks invloed op de meetresultaten. De afstand tot het te detecteren voorwerp kan worden ingesteld van 50 mm tot 500 mm. Lees meer over steute nexy - Draadloos netwerk met sensoren en schakelaars.

Highlights RF 96 SDS-NET-lasersensor: 

  • Contactloze optische sensortechnologie niet onderhevig aan slijtage
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Procesveilig bij controles met weinig contrasterende en reflecterende oppervlakken
  • Ongevoelig voor optische interferentie
  • Beschermingsgraad van IP54

 

Bekijk RF 96 SDS-NET draadloze lasersensor in de webshop Stel uw vraag over Steute

close-video-button