17/03/2023

Basler Blaze-camera geïntegreerd met ROS 2 voor geavanceerde robotica-toepassingen

Basler Blaze-camera geïntegreerd met ROS 2 voor geavanceerde robotica-toepassingenRobot Operating System 2

Basler, een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige camera's en vision-systemen, heeft onlangs aangekondigd dat de Basler Blaze-camera nu compatibel is met Robot Operating System 2 (ROS 2). ROS 2 is een open-source, flexibel en modulair softwareframework dat speciaal is ontwikkeld voor het bouwen en beheren van robottoepassingen. Deze integratie biedt gebruikers van Basler-producten een krachtige oplossing voor het gebruik van 3D-beeldverwerkingstechnologie in ROS 2-gebaseerde applicaties.

De Basler Blaze-camera biedt kostenefficiënte 3D-beeldvorming in real-time en kan nu worden gebruikt met de volledig herziene versie van het Robot Operating System (ROS) via de pylon camera driver. Deze driver, beschikbaar voor download via GitHub, maakt de integratie van Basler "Time-of-Flight" camera's in ROS 2 projecten mogelijk. Lees meer over Pylon software.

Geavanceerde robottoepassingen creëren

Dankzij de samenwerking tussen Basler Blaze en ROS 2 kunnen ontwikkelaars geavanceerde robottoepassingen creëren, zoals pick-and-place-systemen, navigatie en obstakeldetectie, door gebruik te maken van de nauwkeurige dieptemetingen die de Basler Blaze biedt. Deze integratie zorgt voor een gestroomlijnde ontwikkeling en implementatie van geavanceerde robotica-oplossingen in verschillende industriële omgevingen, zoals logistiek en productie.

Het gebruik van ROS 2 in combinatie met de Basler Blaze biedt tal van voordelen voor ontwikkelaars van robotica-toepassingen. Het modulaire ontwerp van ROS 2 betekent dat gebruikers alleen de componenten kunnen gebruiken die ze nodig hebben voor hun specifieke toepassingen. Bovendien biedt ROS 2 ondersteuning voor een breed scala aan programmeertalen, waaronder C++, Python en Java.

Hoewel ROS 1 en ROS 2 niet compatibel zijn, blijven ROS 1-projecten voor de Basler Blaze ondersteund worden door een overeenkomstige cameradriver.

Joost Altink, accountmanager automation bij fortop, benadrukte het belang van deze integratie: "De integratie van de Basler Blaze met ROS 2 is een belangrijke stap voorwaarts voor onze klanten in de robotica-industrie. Het stelt hen in staat om de voordelen van onze geavanceerde 3D-beeldverwerkingstechnologie te combineren met de krachtige software-infrastructuur van ROS 2, waardoor ze sneller en efficiënter complexe robotica-toepassingen kunnen ontwikkelen."

De compatibiliteit van de Basler Blaze met ROS 2 markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel Basler als de snelgroeiende wereld van robotica-toepassingen, en belooft innovatieve en efficiënte oplossingen te bieden voor de robotica-industrie. 

 

Lees meer over 3D Time-of-Flight camera van Basler Stel uw vraag

close-video-button