05/02/2020

Contactloze RFID veiligheidsschakelaar met RVS 316 behuizing

Contactloze RFID veiligheidsschakelaar met RVS 316 behuizing - Mechan Controls

In de drank-, voedingsmiddelen, petrochemische en farmaceutische industrie spelen veiligheid, hygiëne en preventie een belangrijke rol. Schakelaars, sensoren en bekabeling die worden gebruikt in deze industrieën moeten voldoen aan strenge eisen en criteria. 

RSSG-SS RFID veiligheidsschakelaars

De RSSG-SS RFID veiligheidsschakelaars van Mechan Controls zitten in een gepolijste RVS 316 behuizing en zijn hierdoor bestand tegen CIP- en SIP-reiniging. Zo zijn ze geschikt zijn voor toepassing in de drank-, voedingsmiddelen, petrochemische en farmaceutische industrie.

Voordeel gepolijste RVS 316 behuizing

Het voordeel van het gebruik van roestvrijstalen (RVS 316) behuizingen in plaats van kunststof, is dat hierdoor het risico wordt uitgesloten dat beschadigde of afgebroken onderdelen in de voedselketen terechtkomen.

 

Bekijk RSSG-SS RFID veiligheidsschakelaar in de webshop Stel uw vraag over veiligheidsschakelaars4 miljard unieke codes volgens EN 14119

Contactloze RFID veiligheidsschakelaar met RVS 316 behuizing - Mechan Controls

De RSSG-SS is ontworpen met het hoogst mogelijke coderingsniveau met 4 miljard unieke codes volgens EN 14119. Ze bieden bescherming tegen manipulatie, interferentie en sabotage, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gebruik in toepassingen met een hoog veiligheidsrisico. De combinatie van deze eigenschappen maakt deze schakelaar uniek in de markt.

Schakelafstand van 10 mm

In het midden van de schakelaar en actuator zit een klein venster waardoor de RFID schakelaar een schakelafstand heeft van 10 mm met een tolerantie van 5 mm. Het venster is volledig dicht en bestand tegen agressieve chemische schoonmaakmiddelen.

LED indicatie

De montage is eenvoudig met de flexibele montagegaten en een multi-color LED voor de status van de schakelaar.

Re-pairing van de RFID veiligheidsschakelaar

Als een deel van de RSSG-SS schakelaar verloren of beschadigd raakt kan eenvoudig een nieuwe re-pairing gedaan worden: Spanning naar 17V DC zakken, nieuwe onderdeel binnen bereik van schakelaar brengen en daarna spanning weer verhogen naar naar 24V DC.

close-video-button