07/01/2019

Serie VISOR® sensoren van SensoPart in de make-over!

Vision camera's en vision systemen - SensoPartVeel verbeterde en nieuwe functies voor meer gebruiksgemak

De serie VISOR® sensoren van SensoPart heeft een volledige make-over ondergaan. Met de compacte metalen behuizing, verbeterde belichting en veel nieuwe functies - zoals de target laser en de gemotoriseerde focus - zijn de nieuwe VISOR® vision sensoren flexibeler en makkelijker in gebruik dan de bestaande modellen.

 

Bekijk Vision camera's in de webshopStel uw vraag


Nieuw: target laser en gemotoriseerde focus

Vision camera's en vision systemen - SensoPartNet als bij de vorige VISOR®-modellen is de behuizing uitgerust met een houder voor zwaluwstaartbevestiging. Een nieuwe functie is de geïntegreerde doellaser (laserklasse 1), die de sensoruitlijning tijdens de set-up aanzienlijk vereenvoudigt. Een andere nieuwe functie is de gemotoriseerde scherpstelling. Deze kan worden bestuurd via de software, waardoor handmatige aanpassing met een focusschroef overbodig is. Dat is erg handig bij gebruik in krappe ruimtes!

Geschikt voor industriële toepassingen

Een ander voordeel is dat een proces niet onderbroken hoeft te bij het schakelen tussen taken met verschillende brandpuntsafstanden. Met een volledig metalen behuizing (IP67) en een temperatuurbereik van 0 tot 50 °C zijn de nieuwe vision sensoren 100% geschikt voor industriële toepassingen.


Verbeterde beeldverwerking

Vision camera's en vision systemen - SensoPartEr is ook veel geoptimaliseerd met betrekking tot de beeldverwerking. De resolutie is verhoogd van 0,3 naar 0,5 megapixels (V10-versie) en van 1,3 naar 1,5 megapixels (V20). Bovendien hebben gebruikers nu de keuze uit drie verschillende beeldvelden (breed, medium, smal). Een smal beeldveld maakt een verbeterde detectie van kleine onderdelen of codes op langere afstanden mogelijk. Het verlichtingssysteem is geoptimaliseerd en is uitgerust met acht high performance leds.

Dankzij een snellere signaalprocessor biedt de nieuwe VISOR®-serie een veel hogere framesnelheid - tot tweemaal de snelheid, afhankelijk van de sensorversie en detector. De connectiviteit is ook verbeterd: de sensor ondersteunt nu de huidige interfaceprotocollen zoals sFTP, SSH, EtherNet / IP en Profinet Conformance klasse B. Zelfs de beeldweergave in de SensoWeb-webviewer is aanzienlijk vloeiender.

Het gebruik van lenzen met C-Mount is verbeterd. De afzonderlijke afstandsring voor de lens en de schroefdraad voor de behuizing zijn in de nieuwe serie een permanent onderdeel van het sensorhuis. Hierdoor is de C-Mount-variant nog compacter.

Haalbaarheidsanalyse Vision

Is Vision een oplossing voor u? Voor het antwoord op deze vraag heeft fortop een haalbaarheidsanalyse opgesteld. Na het beantwoorden van een aantal vragen over uw applicatie, ontvangt u advies over de wensen en mogelijkheden van Vision binnen uw applicatie.

 

Vraag de haalbaarheidsanalyse aan


Eenvoudige upgrade van bestaande installaties

Vision camera's en vision systemen - SensoPartZowel de hardware als software is compatibel met de vorige versie van de VISOR, waardoor de nieuwe serie gemakkelijk geïntegreerd kan worden in bestaande installaties. Dit maakt niet alleen een één-op-één uitwisseling mogelijk, maar zorgt er ook voor dat bestaande accessoires, zoals externe verlichting, verbindingskabels of montagehulpmiddelen, nog steeds kunnen worden gebruikt.

Bestaande taakbestanden kunnen eenvoudig worden geïmporteerd. Het gebruik van de aangepaste sensoroptica met nieuwe functies (bijvoorbeeld gemotoriseerde focus) vereist slechts minimale aanpassingen in de SensoConfig-software.Object-, codelezer-, robotic- & allroundmodellen beschikbaar

Vision camera's en vision systemen - SensoPartDe nieuwe VISOR® is beschikbaar in de modellen object, codelezer, robotic en allround. Alle modellen, met uitzondering van de codelezer, zijn ook verkrijgbaar in een versie met een kleurenimagechip.

Daarnaast is er een keuze uit twee beeldresoluties (V10 met 800 x 600 pixels, V20 met 1440 x 1080 pixels). Alle modellen van de vorige VISOR®-serie blijven gehandhaafd in het assortiment van SensoPart.

Verschillende modellen vision camera's: 

 

Lees meer over Vision Camera's

close-video-button