31/05/2023

Veilige bewaking van draairichting en fasevolgordebewaking 

Snelheids- en frequentiebewakingsapparaat UH 6937 - DOLDSnelheids- en frequentiebewakingsapparaat UH 6937 

De DOLD UH 6937 snelheids- en frequentiebewakingsrelais is ontworpen om veilige en betrouwbare frequentiemonitoring te bieden van wisselstroom en veilige bewaking van de fasevolgorde resp. de draairichting van motoren met 3-fase wisselstroom. Met zijn verbeterde functies biedt dit apparaat een uitgebreide oplossing voor verschillende toepassingen waar veiligheid en betrouwbaarheid essentieel zijn. 

Een van de belangrijkste voordelen van de DOLD UH 6937 is de mogelijkheid om tot vier bedrijfsmodi in te stellen voor verschillende configuraties van overfrequentie, onderfrequentie, bepaald frequentiebereik en draairichting. Of het nu gaat om het bewaken van de uitgangsfrequentie van frequentieomvormers, podiumtechnologie, houtbewerking en houtverwerking, machinegereedschappen, metaalbewerking, windenergiecentrales, kraansystemen of bouwmachines, de DOLD UH 6937 biedt de veiligheid en betrouwbaarheid die nodig is in deze toepassingen. 

Bewaking van de draairichting 

Een andere sterke eigenschap van de DOLD UH 6937 is de bewaking van de draairichting, die voldoet aan PL d, Cat. 2 volgens EN ISO 13849-1 en SIL 2 volgens EN 61508. Dit is essentieel voor toepassingen waarbij een veilige draairichting van de motor nodig is, zoals in kraaninstallaties. Het apparaat schakelt veilig uit als de motor niet in de gewenste richting beweegt, waardoor ongevallen en schade aan de apparatuur worden voorkomen. 

 

Bekijk DOLD UH 6937 in het product portal Stel uw vraag over DOLD


Extra functies DOLD UG 6937

Daarnaast beschikt de DOLD UH 6937 over handige functies, zoals een instelbare discrepantietijd (de tijd waarin 2 frequenties mogen verschillen bij de meetingangen) in het bereik van 1 tot 250 seconden, de mogelijkheid om gebruik te maken van hoogtes boven de 2000 meter, uitgebreide diagnosefuncties en de mogelijkheid om frequentiebewaking te overbruggen (gedempt). Hierdoor kan het apparaat flexibel worden aangepast aan de specifieke behoeften van de toepassing. 

Het apparaat kan frequenties tot 1200 Hz en spanningen tot AC 690 V monitoren en is geschikt voor veiligheidstoepassingen tot Cat. 4 / PL e of SIL 3. Het is ook UL-gecertificeerd, waardoor het voldoet aan strenge veiligheids- en prestatienormen. Bovendien is de DOLD UH 6937 eenvoudig en tijdbesparend in te stellen zonder PC, sensorloos en gemakkelijk te retrofitten, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is. 

Display

Met behulp van het display aan de voorkant kunnen de parameters van de DOLD UH 6937 gemakkelijk worden aangepast aan de individuele toepassing of indien nodig worden gewijzigd. Het is ook mogelijk om alleen de toegepaste frequentie te monitoren of alleen de stroom te bewaken, afhankelijk van de behoeften van de toepassing. Het display geeft ook belangrijke informatie weer, zoals de actuele frequentie en eventuele foutcodes die kunnen optreden. 

Al met al biedt de DOLD UH 6937 snelheids- en frequentiebewakingsapparaat een uitgebreide en betrouwbare oplossing voor verschillende toepassingen waar veiligheid en betrouwbaarheid essentieel zijn. Door zijn flexibiliteit en handige functies kan het apparaat worden aangepast aan de specifieke behoeften van de toepassing en biedt het een kosteneffectieve oplossing voor veiligheidsbewaking van frequentie en draairichting van motoren met 3-fase wisselstroom. 

Kermerken DOLD UH 6937:

  • Veilige en betrouwbare frequentiemonitoring van wisselstroom
  • Bewaking van fasevolgorde en draairichting van 3-fase wisselstroommotoren
  • Mogelijkheid tot instellen van 4 bedrijfsmodi voor verschillende configuraties
  • Voldoet aan veiligheidsnormen Cat. 4 / PL e of SIL 3 en UL-gecertificeerd
  • Sensorloos en eenvoudig te retrofitten
  • Uitgebreide diagnosefuncties en instelbare discrepantietijd
  • Frequentiebewaking kan worden overbrugd (gedempt)
  • Geschikt voor frequenties tot 1200 Hz en spanningen tot AC 690 V

 

Bekijk Snelheids- en frequentiebewakingsapparaat UH 6937 in het product portal

close-video-button