22/04/2022

Software-upgrade voor VISOR® vision sensoren

Software-upgrade voor VISOR® vision sensoren - SensoPartNieuwe functies voor de codelezer en een vernieuwde software  met verbeterde statistische functies: De VISOR® vision-sensoren van SensoPart hebben begin 2022 hun uitgebreide jaarlijkse software-upgrade gekregen.

"Onze gebruikers zijn vooral onder de indruk van het nieuwe ontwerp van SensoWeb", legt Marcus Koslik, Product Manager Vision bij SensoPart, uit. Deze software, die vooraf op de sensor is geïnstalleerd, maakt het mogelijk om aangesloten  sensoren eenvoudig te monitoren in een standaard browser op elk eindapparaat, zoals een laptop, tablet of smartphone. Het nieuwe ontwerp heeft een verbeterde gebruikersnavigatie en de weergavemodus is variabel - met andere woorden, het kan worden aangepast aan kleine en grote schermdiagonalen.

Resultaatverwerking

Bovendien biedt de nieuwe SensoWeb-software verbeterde statistische functies. Voorheen was dit beperkt tot een goed/slecht totaalresultaat, maar in de toekomst kunnen nu ook individuele resultaten voor elke detector worden weergegeven in de vorm van histogrammen of procentuele waarden. De detector "Resultaatverwerking" die met de laatste softwareversie werd geïntroduceerd, beschikt nu ook over extra evaluatiemogelijkheden. Terwijl het voorheen alleen mogelijk was de resultaten van een jobrun te analyseren, kunnen nu globale statistische variabelen worden gebruikt om de resultaten van optellingen op te nemen en kunnen gegevens tussen verschillende jobs worden uitgewisseld. Aangezien dergelijke complexe analyses nu rechtstreeks in de sensor mogelijk zijn, wordt het programmeerwerk voor PLC's in veel toepassingen aanzienlijk verminderd.

Verbeterde functies voor de codelezer

Hoewel de nieuwe software bij alle VISOR®-varianten (VISOR® Object, VISOR® Robotic, VISOR® Codelezer en VISOR® Allround) is geïntroduceerd, wordt met de huidige release ook de functionaliteit van de VISOR® Codelezer verbeterd. Twee belangrijke codefamilies (Aztec, micro QR) zijn toegevoegd, evenals verdere kwaliteitsparameters (conform ISO/IEC TR 29158 en SEMI T10-0701). Dit zorgt ervoor dat de codelezer in staat is alle 1D- en 2D-codes te beoordelen die gewoonlijk in industriële toepassingen worden gebruikt. De evaluatie van kwaliteitsparameters garandeert ook een betrouwbaar leesproces, aangezien afwijkingen in de codekwaliteit in een vroeg stadium worden gedetecteerd.

Elk jaar een nieuwe release

Niet alleen de VISOR® hardware wordt voortdurend verder ontwikkeld - iets meer dan drie jaar geleden werd een nieuw sensorplatform geïntroduceerd -, ook de software krijgt ten minste één keer per jaar een grote upgrade. De nieuwste Service Release 2.6 is voor alle klanten gratis te downloaden en zorgt ervoor dat de VISOR® een van de meest geavanceerde en veelzijdige vision-sensoren op de markt blijft. Het brede assortiment met beeldresoluties van 0,5, 1,5 en 5 megapixels (VISOR® series V10, V20 en V50), in combinatie met een uitgebreid assortiment accessoires, zorgt ervoor dat voor vrijwel elke toepassing de juiste vision-oplossing kan worden gevonden. Lees meer over vision camera's van SensoPart.


Video: SensoWeb teaser

 

 

close-video-button