27/08/2018

Draadloos veiligheidsvoetpedaal met drietraps-functie

Draadloos veiligheidsvoetpedaal met drietraps-functie | steute

Draadloos voetpedaal RF GFS 2

De RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe van steute is een drietraps-voetpedaal dat werkt op het principe OFF-ON-OFF. Het voetpedaal kan uitgerust worden met een drukpunt. Dit drukpunt dient als doortrapfunctie zodat het pedaal schakelt wanneer het volledig wordt ingetrapt. Zodra de machine in een veilige situatie is, dient het voetpedaal vrijgegeven te worden door een ontgrendelingsdrukknop. De ontgrendelingsdrukknop heeft de werking van een resetknop. Het voetpedaal werkt op basis van de draadloze technologie sWave®-safe, een draadloze oplossing van steute speciaal voor veiligheidsapplicaties. De RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe driefasige voetschakelaars kunnen worden toegepast in applicatie die een prestatieniveau e (EN ISO 13849-1) vereisen en zijn optioneel verkrijgbaar met een extra noodstop-knop. 

Hoe werkt het voetpedaal in de praktijk?

Een mogelijke toepassing is het besturen van een drukpers of andere machines voor metaalbewerking. Met de middelste stand wordt de machine bediend (ON-stand). Trapt men het voetpedaal door (OFF-stand) of laat men het voetpedaal los (OFF-stand) dan stopt de machine onmiddellijk. Ontstaat er een gevaarlijke situatie? Beide eindposities (OFF-standen) van het voetpedaal zorgen ervoor dat de machine stopt.

Veiligheidsnormen

Steute sWave®-safe is speciaal ontworpen op basis van eisen die gelden in de machine- en installatietechniek (incl. DIN EN 12622 en DIN EN 60947-5-8). Het voldoet aan hoge veiligheidseisen: De TÜV evaluatie volgens ISO EN 13849-1 Performance Level PLe of volgens IEC 62061 SIL 2. De draadloze signaaloverdracht is betrouwbaar, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Lees meer over draadloos schakelen met steute wireless.

 

Bekijk RF GFS draadloze voetpedalen Stel uw vraag over Steute

close-video-button