03/09/2015

Draadloze 4-kanaals handbediening RF HB - steute

Waarom zou een operator naar een schakelaar moeten lopen als een operator de schakelaar bij zich kan dragen? Met dit in het achterhoofd is de RF HB 4 kanaals draadloze handbediening van steute ontwikkeld.

Grote afstanden overbruggen
Draadloos schakelen met handbediening | steute

De RF HB-4CH is geschikt voor tal van toepassingen. Bijvoorbeeld logistiek, domotica-systemen en machine- en installatiebouw. Wanneer medewerkers grote afstanden tot drukknoppen of schakelknoppen moeten lopen, zorgt het gebruik van de afstandsbediening voor tijdbesparing.

Toepassingen draadloze handbediening

Typische toepassingen voor de draadloze handbediening zijn bijvoorbeeld de besturing van machines (bijvoorbeeld voor materiaaltoevoer), hijswerktuigen en de werking van de automatische opslagsystemen, pompen en lieren. In de gebouwenautomatisering kan de draadloze schakelinrichting operationeel worden ingezet, bijvoorbeeld voor industriedeuren, barrières en verlichtingssystemen. Lees meer over steute wireless.

De RF HB-4CH is uitgerust met vier drukknoppen die worden toegewezen aan de door de ontvanger gewenste functies. De behuizing is comfortabel en zeer licht te hanteren, mede door de krachtige lithium-batterijen. Deze hebben een levensduur van ongeveer 800.000 schakelingen.

Communicatie van de handbediening

De handbediening communiceert met de ontvanger via draadloze sWave technologie waardoor zeer korte schakelfrequenties mogelijk zijn (ong. 12.000 telegrammen herhaald  per uur). Het buitenbereik is 400 m en ongeveer 50 meter in gebouwen. Deze draadloze technologie zorgt voor een storingsvrije, betrouwbare signaaloverdracht en de gelijktijdige werking van verschillende bedieningsorganen met handbediening binnen een draadloze omgeving. Lees meer over sWave technologie / steute Nexy.

 

Bekijk draadloze handbediening RF HB 4CH in de webshop  Stel uw vraag


 

close-video-button