25/07/2016

Trekkoordschakelaar - Glasvezelversterkte behuizing - steute ZS 91

Trekkoordschakelaar ZS 91 - steuteMet de nieuwe ZS 91 trekkoordschakelaar breidt steute het trekkoordprogramma uit met een serie die speciaal voor ‘Heavy Duty'- toepassingen ontwikkeld is. De behuizing uit glasvezelversterkt kunststof is bestand tegen een zeer hoge mechanische belasting. De ontgrendelingsarm vereenvoudigt het gebruik en de geoptimaliseerde constructie zorgt voor hoge afdichtingen tot IP 67.

Eenvoudige integratie 

Door de gedwongen contacten kan de trekkoordschakelaar eenvoudig geïntegreerd worden in een veiligheidscircuit. De trekkoordlengte is maximaal 2 x 50 meter. Hierdoor kunnen ook grote gevaarlijke gebieden met een snel bereikbare nood-uit voorziening uitgerust worden. Voor de visualisatie van een noodstop kan gekozen worden voor een gele indicatiehefboom of voor een signaallamp.

De ZS 91 voldoet aan de eisen van de DIN EN 60947-5-5. Hij is bijvoorbeeld geschikt voor het veilig afschakelen van transportsystemen in de mijn- of recyclingindustrie.

Varianten op de trekkoordschakelaar ZS 91

Als varianten op deze serie zijn naast de zes verschillende contactuitvoeringen ook de robuuste positieschakelaar ES 91 DL en de bandscheefloopschakelaar ZS 91 SR leverbaar. De ZS 91 SR is met een verstelbare hefboom uitgerust, die zorg draagt voor het juist lopen van een transportband. Indien de transportband dreigt scheef te lopen, stopt de band of krijgt de besturing een signaal. Hiermee worden lange stilstand tijden voorkomen. Lees meer over trekkoordschakelaars.

 

Bekijk trekkoordschakelaars Veiligheid Stel uw vraag over ZS 91 trekkoordschakelaar


close-video-button