21/06/2021

Target Mark 3D-functie voor Robotic vision sensoren

Target Mark 3D-functie voor Robotic vision sensoren - SensoPartMet de nieuwe "Target Mark 3D"-functie van de VISOR® Robotic vision camera van SensoPart wordt de ruimtelijke bewustwording van handling- en assemblagerobots vereenvoudigd - en dat met slechts een paar muisklikken en met minimale programmering in het robotbesturingssysteem. Lees meer over vision camera's.

Voor een optimale productiviteit is het van belang om te weten waar alles zich bevind op uw werkstation. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor machines. Mensen kunnen bijvoorbeeld een schroevendraaier nog steeds herkennen, ook al ligt deze onverwachts aan de andere kant van de tafel. Voor robotapplicaties kan dit problematisch zijn.

Zelfs kleine afwijkingen in de werkpositie, bijvoorbeeld als gevolg van een onnauwkeurige toevoer van ladingdragers of het onnauwkeurig aankoppelen van mobiele robots aan de werkplek, maken het proces instabiel en onbetrouwbaar. Waar dit voorheen een complexe herprogrammering vereiste, kan deze situatie nu worden gecorrigeerd met behulp van een 3D-target mark. Lees meer over VISOR® robotic vision camera's.

Een doelmerk (target mark) wordt aan het werkstation bevestigd en de "Target Mark 3D"-detector wordt geselecteerd in de configuratiesoftware van VISOR® Robotic. De positie van het doelmerk hoeft alleen tijdens de eerste configuratie van het robotbesturingssysteem te worden ingesteld. Daarna kan de vision camera 3D-informatie uit het beeld halen en een verschuiving van de robotpositie activeren.

Uniek doelmerk

Een ander voordeel van de Target Mark-technologie: elk doelmerk is uniek; dit betekent dat er meerdere kunnen worden geïnstalleerd binnen één productieomgeving om verschillende processen te automatiseren. Aan elk merkteken in de detector kan een willekeurige naam worden toegekend (bijv. werkstation 1).

De doelmarkeringen zijn gemaakt van een robuust, sterk reflecterend materiaal om een correcte detectie te garanderen, zelfs bij slechte lichtomstandigheden. Een bijkomend voordeel van het doelmarkeringssysteem van SensoPart is dat het, in tegenstelling tot de bedrijfseigen oplossingen van sommige robotfabrikanten, met een eventuele retrofit op verschillende platforms kan worden gebruikt. Tot slot maakt Target Mark 3D het tijdelijke gebruik van mobiele robotstations flexibeler, uiterst efficiënt en kosteneffectief. De nieuwe functie is nu beschikbaar voor alle productversies van VISOR® Robotic als onderdeel van de nieuwste softwarerelease 2.4.

Kenmerken "Target Mark 3D" voor VISOR®: 

  • Ideaal voor robottoepassingen (bijv. machinebesturing & materiaal behandeling)
  • ID-functionaliteit met behulp van gestandaardiseerde mechanische doelmarkeringen
  • Eenvoudige instelling en offsetcorrectie voor dynamische omgevingen
  • Eenvoudige en snelle installatie - slechts een paar klikken
  • Robuuste en snelle 3D lokalisatie met ID targets
  • Optioneel gebruik van kalibratieplaten
  • Elk doelmerk gekoppeld aan een unieke identifier
  • ID kan worden meegenomen in robotprogramma
  • Elke ID kan gekoppeld worden aan een specifieke offset, waardoor flexibel programmeren en minder robotprogramma's

 

Bekijk VISOR®-Robotic in de webshop Stel uw vraag over VISOR®-Robotic


close-video-button