01/01/2020

Universal Robot (UR) vision camera voor robotapplicaties

Robotic vision camera - SensoPart

De SensoPart Visor vision cameraserie wordt uitgebreid met een robotic vision camera. De vision camera is UR-certified en kan met behulp van de URCap moeiteloos communiceren met een Universal Robot. De coördinaten van een object worden in UR-taal doorgegeven aan de robot. Speciale functies zijn o.a. free-gripper-space en de kalibratiefunctie.

Met behulp van een vision camera is het mogelijk objecten te controleren op basis van kleur, afmeting, vorm, code of een combinatie hiervan. Een vision camera bepaalt op basis van vooraf ingestelde eisen of een product voldoet aan gestelde voorwaarden. Met bijgeleverde gratis software hoeft de vision sensor slechts ingesteld en afgesteld te worden. Lees meer over vision systemen en industriële camera's voor robotapplicaties.

 Kenmerken robotic vision camera:

  • Monochroom en kleurenversie (om bijvoorbeeld de kleur van een transportband te onderdrukken)
  • Kalibratie met behulp van kalibratieplaat of 'point-to-pair'
  • Geïntegreerde en gestandaardiseerde communicatieprotocollen (PROFINET, EtherNet/IP, TCP/IP)
  • Flexibel uitgangsprotocol
  • Free-gripper-space - controleert of de ruimte rondom het product voldoende is voor de grijper
  • Offset-werkvlak door Z-offset-functie
  • Resultaat-offset correctie in VISOR®-software voor eenvoudige aanpassing van grijperpunt
  • Verschillende detectoren voor het lokaliseren van maximaal 10.000 componenten
  • Maak gebruik van de al bestaande voordelen van de SensoPart Vision Camera en gratis software

 

Bekijk robotic vision camera in de webshop Stel uw vraag over robotic vision camera


Quick start Robotic vision camera

 


Unieke kalibratiemogelijkheid en gratis software voor in- en afstellen

De kalibratie gebeurt met behulp van de URCap-software en een kalibratieplaat. Door het volgen van de stappen in het kalibratieprogramma, dat is opgenomen in de URCaps-software, worden de coördinaten van de van de robot verwerkt in de vision camera. Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van een kalibratieplaat is het mogelijk de vision camera te kalibreren met behulp van de 'point-to-pair'. In onderstaande video wordt eenvoudig weergegeven hoe de kalibratiefunctie werkt. Lees meer over VISOR® Vision camera's voor industriële toepassingen.

 

 

 


Pick & place-applicaties met Universal Robot visioncamera

Componenten oppakken en componenten plaatsen

Tijdens een pick & place applicatie heeft een robot coördinaten nodig om een product op te pakken of te plaatsen. Met behulp van de URCap-software is dit mogelijk deze coordinaten op te nemen in de vision camera en in de taal van de robot te communiceren. Met de al bestaande software en voordelen van een SensoPart vision camera is het mogelijk producten te herkennen op basis van vorm, kleur, code, etc. Door de aanvullende techniek van URCap is de vision camera in staat de coordinaten van een object door te geven aan een robot in de taal van de robot.

 

 

 


Robot vision camera met terminal functie

Software - Robotic vision camera - SensoPart

De Visor robotic van SensoPart geeft tijdens een pick & place functie slechts de coordinaten door van een object. Met behulp van een terminal functie is het mogelijk om met één vision camera zowel coordinaten van een product door te geven in de taal van de robot, als een kwaliteitscontrole uit te voeren met één vision camera.

Kwaliteitscontrole

De kwaliteitscontrole kan op basis van de al bestaande controle mogelijkheden van de sensopart visor-serie. Dit zijn kleur, afmeting en vorm, code en een combinatie hiervan. Stel, een robotarm sorteert frisdrankflessen op basis van de dopkleur. Rode doppen in het rode krat, blauwe doppen in het blauwe krat. Komt er een afwijkende kleur voor tijdens het pick & place-systeem? Dan wordt deze automatisch op een vooraf besproken plek geplaatst. Het principe werkt ook bij een afwijkende blauwe kleur. Zo kan bepaald worden of de dop van de fles de juiste kleur blauw is.

close-video-button