03/09/2024

Basler 3D stereo camera - rc_visard

Basler 3D stereo camera - rc_visard | fortopHet productgamma van Basler blijft zich uitbreiden. Naast onder andere area scan camera's, line scan camera's en 3D TOF camera's heeft Basler, door een samenwerking met Roboception, een nieuwe serie 3D stereo camera's gelanceerd. Deze serie is speciaal ontworpen om robots slimmer te maken en ze in staat te stellen hun omgeving in realtime waar te nemen.

De camera's zijn leverbaar in zowel kleuren als monochroom uitvoering met verschillende framerates en resoluties. Deze rc_visard 3D camera's zijn, dankzij hun robuuste ontwerp en krachtige on-board verwerking, ideaal voor industriële taken zoals bijvoorbeeld pick-and-place.

Krachtige processor

Met de geïntegreerde Nvidia Tegra K1-processor kunnen de Basler stereo 3D camera's direct dieptebeelden genereren, wat externe rekenkracht overbodig maakt. De camera's ondersteunen industrieconforme interfacestandaarden zoals GenICam, GigE Vision, Rest API en ROS, wat zorgt voor naadloze en eenvoudige integratie in bestaande systemen.

Nauwkeurig

Een opvallend kenmerk is de combinatie van visuele odometrie en een geïntegreerde traagheidsmeeteenheid (IMU), waardoor de camera's in staat zijn om zeer nauwkeurig te bepalen waar ze zich bevinden en hoe ze gericht zijn, zelfs tijdens beweging. De gebruiksvriendelijke webinterface en plug-and-play functionaliteit maken installatie en bediening van deze high-end 3D camera's eenvoudig.

Softwaremodules

Met zes geïntegreerde modulaire softwaremodules biedt de Basler stereo cameraserie oplossingen voor diverse en specifieke 3D-robotica-toepassingen, waarmee het een flexibele en betrouwbare keuze is voor industriële automatisering.

Bekijk de Basler 3D stereo camera's in de Product Portal Stel uw vraag

close-video-button