18/11/2019

Niveaumeting van additieven in 3D-printers

Capacitieve niveausensor voor detectie van 3d-additieven niveau - Rechner SensorsCapacitieve niveausensoren van Rechner Sensors

Selective laser sintering, selective laser melting of colorjet; het zijn een aantal manieren van 3D-printen en additive manufacturing. De gemeenschappelijke factor die al deze methodes hebben is dat ze werken met poeders of kunststoffen die ze verwerken tot een rapid prototype.

Sensor voor niveaucontrole

Maar hoe weet u nou wat het poeder- of vloeistofniveau is in de printer of van het additief? Rechner Sensors heeft de oplossing met capacitieve sensoren die uitstekend de geleidende poeders en kleverige vloeistoffen kunnen detecteren.

 

Bekijk capacitieve schakelaars en sensoren in de webshop Stel uw vraag


Nauwkeurig detecteren van additieven

Capacitieve niveausensor voor detectie van 3d-additieven niveau - Rechner Sensors

De poeders, vloeistoffen of pasta’s die worden gebruikt, variëren van metaal en metaallegeringen tot kunststoffen zoals ABS, PLA, nylon, PET, PP en keramiek of zand. Het nauwkeurig detecteren van deze additieven is een must om de machines optimaal te laten functioneren en het gewenste eindresultaat te krijgen van het geprinte deel. Lees meer over niveaudetectie met niveausensoren.

Vast schakelpunt of een constante meting

Dit is een perfecte taak voor capacitieve sensoren met een schakel- of analoge uitgang waarmee een min-max niveau of constante meting kan worden uitgevoerd. Lees meer over analoge sensoren.


Een vervuilde sensor die toch nauwkeurig blijft meten

Capacitieve niveausensor voor detectie van 3d-additieven niveau - Rechner Sensors

De capacitieve sensoren van Rechner Sensors beschikken over een techniek voor mediaoptimalisatie. Deze techniek zorgt ervoor dat kleverige of geleidende additieven die op een sensor blijven kleven geen invloed hebben op de nauwkeurigheid van de meting. De sensor kalibreert zichzelf als het ware, wanneer deze additieven de sensor blijvend bedekken.

Gebruik van verschillende additieven

Dit maakt de sensoren ook uitermate geschikt wanneer verschillende soorten additieven afwisselend in één printer gebruikt worden. Daarnaast zijn veel van de capacitieve sensoren van Rechner Sensors gecertificeerd voor het gebruik in ATEX zones. Hierdoor is het mogelijk om licht ontvlambare poeders of vloeistoffen te gebruiken.

Voor elke maat 3D-printer is een geschikte sensor beschikbaar. Bouwvormen gaan van M12 tot M32 en G1/2” en G1” formaten. De capacitieve sensoren voor 3D-printen zijn de ideale oplossing voor het nauwkeurig detecteren van additieven.

close-video-button