Draadloos schakelen in industrie

Waarom Wireless schakelen?

Wireless biedt een aantal voordelen. Als grootste voordeel wordt vaak het uitsparen van kabels genoemd. Dat is waar, maar dit is niet het enige voordeel. Vooral in onderdelen die veel bewegen heeft een draadloos systeem een sterk voordeel ten opzichte van bekabelde systemen. Kabels die veel bewegen slijten en zijn sneller aan vervanging toe. De kosten van de kabel zijn wellicht te overzien, maar de problemen die een applicatie die niet functioneert met zich meenemen zijn vaak veel groter.

 

Bekijk Wireless Stel uw vraag over Wireless

Wireless draadloos schakelen | steute
Wireless draadloze signaaloverdracht | steute

GROTE AFSTAND

Een ander voordeel van Wireless is dat er grote afstanden afgelegd kunnen worden. De centrale receiver heeft dezelfde functie als een I/O-box. Deze verdeelt de signalen van verschillende schakelaars naar een centraal punt. Het is vervolgens mogelijk om de schakelingen met behulp van software uit te lezen en in een database te plaatsen.

Er zijn modules die alleen Wireless-signalen naar elkaar overbrengen. Het is ook mogelijk dat apparaat A schakelt zonder behulp van externe voedingsspanning. Dit werkt met behulp van zonne-energie of een batterij. Bij één schakeling per minuut kan een batterij zes jaar meegaan.

 

Wireless by steute

Het netwerk van de toekomst

Een draadloze signaaloverdracht biedt veel voordelen. Steute ontwikkelt al jaren producten met deze technologie en kan ondertussen voor zowel explosiebeveiliging- als besturingstechniek oplossingen bieden waarbij schakelaars draadloos kunnen worden toegepast.

Lees meer over de mogelijkheden die steute heeft te bieden

Draadloos schakelen in industrie | steute
Draadloos veiligheidszones verbinden | DOLD

Betrouwbaar veilige zones verbinden zonder kabels

Safemaster W-serie // DOLD

In gevaarlijke werkomgevingen waar continu machines of transportbanden actief zijn, biedt klassieke veiligheidstechnologie niet altijd de uitkomst. DOLD ontwikkelde speciaal voor deze gevallen de Safemaster W-serie: een serie draadloze veiligheidssystemen. Dit wireless systeem biedt nieuwe opties en oplossingen op het gebied van functionele veiligheid. Er zijn veel combinaties mogelijk voor zowel autonome, mobiele als stationaire systemen.

Lees meer over draadloos veiligheidszones verbinden

Draadloze trekkoordschakelaars | Zelfvoorzienend

De RF 95 WH/90° draadloze trekkoordschakelaars van steute maken gebruik van wireless protocollen als sWave® 868/915 en EnOcean®. De trekkabelschakelaar heeft een Ex 1 & 21/ATEX variant voor explosiegevaarlijke omgevingen. De wireless trekschakelaars zijn zelfvoorzienend (kinetische energie). 

Bekijk draadloze trekkoordschakelaars

Draadloze trekkoordschakelaar RF 95 | steute

Ga naar Merken

Betrouwbare merken, uitgekozen door onze specialisten

close-video-button