Positieschakelaars

Positieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. De positieschakelaars kunnen ook gebruikt worden in extreme omstandigheden. Denk hierbij aan ATEX-omgevingen, food industrie of marine en offshore. De extreme schakelaars beschikken over een speciale behuizing, IP69K afdichting of zijn ATEX gecertificeerd.

Ga naar de shop
Draadloze positieschakelaars

Webshop

Alle productinformatie, datasheets, technische tekeningen, manuals én prijzen op het gebied van Wireless in één overzicht. Vraag een account aan en maak gebruik van veel voordelen!

 

 

Ga naar de shop

Nood-uit knop

Een nood-uit functie garandeert een veilige stop van een installatie of machine. Een nood-uit-knop is altijd toegankelijk maar de bedrading naar de knop kan ingewikkeld zijn. Door een draadloze nood-uit-knop te gebruiken wordt het bekabelingsprobleem opgelost.

 

Ga naar de shop

Veiligheidsvoetschakelaars

Voetschakelaars worden toegepast voor het in- en uitschakelen van productieprocessen of machines. Voor de keuze van de juiste voetschakelaar spelen de omgevingsomstandigheden een belangrijke rol. Draadloze voetschakelaars bieden het grote voordeel dat er geen bedrading nodig is, wat extra werkcomfort biedt. Draadloze voetpedalen zijn verkrijgbaar tot en met veiligheidscategorie PLe.

Ga naar de shop
Draadloze veiligheidsvoetschakelaar van steute

"

Draadloze voetpedalen tot en met veiligheidscategorie PLd.

"

Ton Kanters | directeur

Lees meer over voetschakelaars
Draadloze ontvangers van steute

Ontvangers

Een draadloze ontvanger geeft de status van een draadloze schakelaar weer. Deze ontvangers zijn er in verschillende varianten: 2- of 4-wisselcontacten, USB-ontvanger. De ontvangers zijn er voor verschillende communicatieprotocollen als RS232 en Ethernet.

 

 

 

Ga naar de shop

Knoppen en bedieningsschakelaars

Schakelen met drukknoppen en schakelaars is een eenvoudige manier van bedienen. De gebruiker kan met één handbediening een bepaalde functie in- of uitschakelen. De functie van de drukknop of schakelaar wordt in veel gevallen aangegeven door kleur of inscriptie.

Lees meer

Handbedieningen

Een handbediening met kabel beperkt de operator in zijn bereik. Met een draadloze handbediening is het mogelijk om vrij te bewegen en te schakelen. Een operator kan schakelen met een draadloze handbediening die hij bij zich draagt.

Ga naar de shop

Trekkoordschakelaars

Draadloze trekkoordschakelaars werken op kinetische energie en hebben geen voeding, bedrading of kabels nodig. De trekkoordschakelaars zijn zeer compact qua bouwvorm. Eenvoudig te integreren.

Ga naar de shop
Draadloze trekkoordschakelaars van steute
Custom made voetschakelaars van steute

Voetschakelaars

Voetschakelaars worden in industrie en machinebouw gebruikt om machines in of uit te schakelen. Draadloze voetschakelaars zorgen voor meer flexibiliteit en bewegingsruimte voor de gebruiker.

 

Ga naar de shop

Handgrepen

De draadloze multifunctionele handgrepen zijn geschikt voor de ontgrendeling van veiligheidsvergrendelingen op zijdelings verschuifbare, draaibare en afneembare machinedeuren die gesloten moeten zijn om de benodigde veiligheid te garanderen.

Ga naar de shop

Inductieve sensoren

Draadloze inductieve sensoren zijn ideaal voor het detecteren van ferrometalen op een korte detectieafstand. Draadloze inductieve sensoren reageren op metalen voorwerpen met behulp van magnetische velden.

 

Ga naar de shop

Magneetsensoren

Draadloze magneetsensoren worden toegepast waar andere mechanische sensoren door ongunstige omstandigheden niet functioneren. Bijvoorbeeld bij hoge schakelfrequenties, lage of hoge naderingssnelheden en chemische omgevingen bieden magneetsensoren een goede oplossing, dankzij de ingegoten contacten.

Ga naar de shop
Draadloze magneetsensoren van steute

close-video-button