Draadloos schakelen in industrie

waarom Wireless schakelen?

Wireless biedt een aantal grote voordelen. Als grootste voordeel wordt vaak het uitsparen van kabels genoemd. Dat is waar, maar dit is niet het enige voordeel. Vooral in onderdelen die veel bewegen heeft een draadloos systeem een sterk voordeel ten opzichte van bekabelde producten. Kabels die veel bewegen slijten en zijn sneller aan vervanging toe. De kosten van de kabel zijn wellicht te overzien, maar de problemen die een applicatie die niet functioneert met zich meenemen zijn vaak veel groter.

 

Bekijk 'Wireless' in de webshop

Wireless draadloos schakelen steute

GROTE AFSTAND

Een ander voordeel van Wireless is dat er grote afstanden afgelegd kunnen worden. De centrale receiver heeft dezelfde functie als een I/O-box. Deze verdeelt de signalen van verschillende schakelaars naar een centraal punt. Het is vervolgens mogelijk om de schakelingen met behulp van software uit te lezen en in een database te plaatsen.

Er zijn modules die alleen Wireless-signalen naar elkaar overbrengen. Het is ook mogelijk dat apparaat A schakelt zonder behulp van externe voedingsspanning. Dit werkt met behulp van zonne-energie of een batterij. Bij één schakeling per minuut kan een batterij zes jaar meegaan.

 

Wireless by steute

Het netwerk van de toekomst

Een draadloze signaaloverdracht biedt veel voordelen. steute ontwikkelt al jaren producten met deze technologie en kan ondertussen voor zowel explosiebeveiliging- als besturingstechniek oplossingen bieden waarbij schakelaars draadloos kunnen worden toegepast.

Draadloos schakelen in industrie
Draadloos veiligheidszones verbinden

Betrouwbaar veilige zones verbinden zonder kabels

Safemaster W-serie // DOLD

In gevaarlijke werkomgevingen waar continu machines of transportbanden actief zijn, biedt een klassieke veiligheidstechnologie niet altijd de uitkomst. DOLD ontwikkelde speciaal voor deze gevallen de SAFEMASTER W-serie: een serie draadloze veiligheidssystemen. Dit wireless systeem biedt nieuwe opties en oplossingen op het gebied van functionele veiligheid. Er zijn veel combinaties mogelijk voor zowel autonome, mobiele als stationaire systemen. Lees meer over draadloos veiligheidszones verbinden
.

Ga naar Merken

Betrouwbare merken, uitgekozen door onze specialisten

close-video-button